Knutstorp

Solvalla

GBG City Race

Falkenberg

Kinnekulle

Östersund

Karlskoga

Mantorp

START         TÄVLINGAR         TEAMET         HISTORIK         MEDIA         SPONSORER         KONTAKT

NÄSTA RACE:

KLAR FÖR CLIP CUP / JTCC

Efter ett år i Fiat Abarth tar jag nu steget vidare och kör Renault Clio Cup. Klassen körs tillsammans med STCC, vilket innebär publik och mediabevakning. Detta gör naturligtvis att det känns extra spännande inför premiärracet 3/5 på Knutstorp. Testdagarna tidigare i april var väldigt givande och har även legat till grund för den inställning vi gjort på bilen inför tävlingen.

3/5

7/6

28/6

12/7

27/7

9/8

29/8

20/9

TÄVLINGSKALENDER

PREMIÄRTÄVLINGEN AVKLARAD

Årets första race gick på Ring Knutstorp i Skåne. Ny setup på bilen som kändes märkbart bättre än vid testerna en vecka tidigare. Saknade däremot lite fart och blev åtta i kvalet. Första racet inleddes med en krasch som jag lyckades hålla mig ifrån. De inledande varven kändes bra men sen började jag tappa fäste i bilen vilket resulterade i sämre varvtider ju längre loppet gick. Slutade ändå på 5e plats.

I det andra racet tappade jag ett par platser på grund av bilens tendens att bli ”okörbar” efter några varv. Slutade därför som 8a. Efter analyserande har vi förhoppningsvis kommit till rätta med problemen och är enormt laddade inför Solvalla 7 Juni!

TRAVBANAN

Årets upplaga av STCC på stockholms travbana Solvalla bjöd på bra väder och en hel del publik. Kvalade till en fjärdeplats, tyvärr missade jag starten i det fölrsta racet och halkade efter ordentligt. Körde upp mig genom startfältet, men efter en incident vid en omkörning  blev bilen mycket svårkörd och jag lyckades precis ta mig i mål. Detta ledde till en försämrad startposition i race två, där det tidigt visade sig att en styrspindel hade tagit skada från första racet. Efter en mindre sammanstötning gick den sönder helt och jag kunde inte väja för framförvarande. Trist avslutning på helgen, som i övrigt kändes väldigt bra.

GÖTEBORG CITY ARENA

Tävlingen i Göteborg bjöd inledningvis på riktigt fint väder. Men under natten till lördag kom regnet, och det kom rejält med vatten under dagen. Detta medförde mycket svåra förhållanden på banan, vilket tyävrr ledde till avåkningar och många varv bakom Safety Car. Jag höll mig på banan och kände att jag kunde hålla ett snabbare tempo. Helgen slutade med en åttonde och en sjätteplacering. Vi har börjat om från grunden inställningsmässigt och tar med oss en hel del erfarenheter till kommande race på Falkenberg!

TRACKDAY

Den 16/10 är det dags för årets Track Day med olika köraktiviteter på Gelleråsen, bland annat kör vi Porsche. En heldag fylld med fart och hästkrafter. Jag är med och hjälper till med spårval och tips. Har du inte fått inbjudan eller vill veta mer? Skicka ett mail till johan@dejemyr.se