NÄSTA RACE:

Knutstorp RESULTAT: 5 & 8

3/5  Ring Knutstorp ligger utanför Kågeröd i Skåne och är värd för två deltävlingar under säsongen. Banan är kuperad, blandar snabba och långsamma kurvor och ställer stora krav på förarna.


Solvalla, Stockholm

7/6  STCC-finalen 2012 blev en succé – 22 000 åskådare fick uppleva racing på nära håll. I år blir det en ännu häftigare upplevelse med starkare startfält, fränare bilar. Det är laddat för folkfest på Solvalla.


Göteborg City Race

7/7 Banan ligger mitt i centrum av Göteborg på delar av Frihamnspiren, ett område som tidigare används både för industriverksamhet och konserter. Banan öppnades 2008.


Falkenberg

12/7  Banan öppnades 1967 och ägs samt drivs av Falkenbergs Motorklubb. Inför säsongen 2004 lades en chikan till i första kurvan för att förbättra säkerheten på den relativt snabba banan.Östersund Airport

9/8 STCC drar norrut och bryter ny mark för banracing på elitnivå. Tävlingarna i Östersund kommer att bli något alldeles extra där publiken kommer att sitta på första parkett.


Karlskoga

29/9  Karlskoga Motorstadion, även känd som Gelleråsen, är Sveriges äldsta permanenta racingbana. Banan ligger 6 kilometer norr om Karlskoga. I stort sett hela banan är synlig från åskådarplats.Mantorp

20/9  Mantorp Park är en av Sveriges klassiska racerbanor och en given värd för STCC-finalen. Mantorp Park är en relativt platt racerbana som inkluderar hårnålar, chikan och en lång raksträcka. Banan ligger längs E4:an mellan Linköping och Mjölby.

TÄVLINGSKALENDER

START         TÄVLINGAR         TEAMET         HISTORIK         MEDIA         SPONSORER         KONTAKT

Knutstorp

Solvalla

GBG City Race

Falkenberg

Kinnekulle

Östersund

Karlskoga

Mantorp

3/5

7/6

28/6

12/7

27/7

9/8

29/8

20/9